fredag 29. juli 2011

Filmanmeldelse: Faster


Dawyne "The Rock" Johnson med en Chevelle LS5 på hevntokt. Faster (2010, George Tillman Jr) har potensialet til å bli en skikkelig hardbarka actionfilm! Derfor er det litt skuffende det George Tillman Jr. og manusforfatterne har fått til her.
Filmen starter rett på. Det kan enten være positivt eller negativt, spesielt med tanke på at vi ikke får noen historie å henge oss fast i eller noen direkte karakteroppbygging. Men, nå skal ikke dette være en film som Schindlers Liste (1993, Steven Spielberg) heller, så da er det ikke så farlig å ha med slike grunnelementer. I det Driver (Dawyne Johnson) har kommet ut fra fengslet og finner Chevelle LS5 (sin bil), kan dette se ut til å bli en voldsom action-orgie av en film. Jeg vil klargjøre det allerede her. Dette er ikke en slik film.Hybridsjanger

Filmen prøver å satse på hybridsjanger. Hybridsjanger er at du bruker så mange sjangrer i en film at det er vanskelig å snevre det ned til en spesifikk sjanger. Thriller, drama, romantikk og action er de som prøver å bli brukt her. Det er defor vi også får servert flere bihistorier der vi skal komme oss inn i deres situasjoner og familieliv. Noen ganger kan dette funke i en hevnfilm som dette, men noen ganger funker det rett og slett ikke. Det som kan være problemet med et slikt utgangspunkt er at man kan slite med å vite hvem man egentlig skal følge, da spesielt siden det ikke foregår noen skikkelig karakteroppbygging. Det er nettopp dette som feiler i Faster. At du får ikke helt tak i hvem du egentlig skal følge eller heie på (er det politimannen, leiemorderen eller Driver?).

Romantiskt tafatt

Et annet problem er at noen actionscener føles litt tafatt og ikke godt utført. For eksempel føler jeg at biljakten der vi får vite om historien til Driver og hans bror er skamløst dårlig utført. For det første er det dårlig klipt og for det andre er det ikke direkte kult eller spennende å følge med på (noe som en biljaktscene burde ha). Den andre biljakten som blir utført en del senere i filmen (som er mellom leiemorderen og Driver), er bedre. Men heller ikke noen prakteksempel på hvordan en biljaktscene skal bli gjort. Slike scener som dette er med på å senke filmens verdi betraktelig, siden en satser på et publikum som elsker slike filmer.

Det er også svært lite interessant med romantikken mellom karakterene i filmen. Det virker ikke som om det er noen kjemi mellom noen av dem. Siden det heller ikke har forekommet noen karakteroppbygging føler du verken med eller mot dem uansett. Derfor hadde det vært like greit å bare hatt Driver som karakter og at man fokuserte seg bare på han, fordi leiemorderens og politimannens liv kunne en egentlig ikke brydd seg mindre om i en slik film. Dette gjelder da spesielt etter at leiemorderen plutselig bestemmer at han skal gifte seg under et oppdrag.

Noe positivt?

Nå er det kanskje vanskelig å få dratt noe positivt ut av denne filmen tenker du kanskje, men i det minste så er soundtracket og musikken tøff. En annen god ting med denne filmen er når Dwayne Johnson dukker opp med sin pistol og bilen sin har filmen en kul karisma over seg. Noe som denne hevnfilmen trenger i aller høyeste grad. Men siden filmen allerede innhaver så mye feil, blir det ikke bedre enn helt midt på treet.

Karakter:
5/10

1 kommentar:

  1. Veldig bra omtale av en film jeg ikke har sett ennå, men har planer for det :) Selv liker jeg action-filmer og er litt spent på om den blir mottatt på lik linje som deg.

    Takk for fin omtale :)

    SvarSlett